Exclusieve Glazen Grafsteen, Glazen Grafmonumenten en gedenktekens (2023)

Mooie eigentijdse ontwerpen voor een glazen grafsteen of glazen grafmonumenten in combinatie met RVS en corten.

Exclusieve Glazen Grafsteen, Glazen Grafmonumenten en gedenktekens (1)

Een glazen grafsteen in een eigentijdse combinatie met RVS geeft een lichte en persoonlijke uitstraling. Het mooie van een glazen grafmonument is het helder, vriendelijk maar ook strak is. Daardoor past het erg goed als gedenkteken. Als grafkunstenaar gebruik ik vaak bijzonder handgemaakt glas voor een glazen gedenkplaat.

Een grafsteen van glas kan op heel verschillende manieren gemaakt worden. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

In overleg met nabestaanden ontwerp ik persoonlijke glazen grafmonumenten – grafkunst. Hieronder ziet u voorbeelden van deze bijzondere glazen grafstenen. Ieder ontwerp kwam in samenspraak met nabestaanden tot stand. En iedere glazen grafsteen is uniek en exclusief. Dat wil zeggen dat van deze ontwerpen er altijd maar één gemaakt is. Deze glazen gedenktekens zult u dus nergens anders tegen komen.

(Video) Den Hollandsche Natuursteen - het plaatsen van een grafsteen

Dit maakt glazen grafmonumenten zo bijzonder

Grafmonumenten van glas zijn opvallend door hun lichte en moderne uitstraling. Het heldere karakter en de (strakke) kleuren maken glas geliefd op begraafplaatsen. Vooral de heldere kleuren en de lichtheid zijn geschikt voor een glazen grafsteen en glazen gedenktekens voor een baby of kind.

Exclusieve Glazen Grafsteen, Glazen Grafmonumenten en gedenktekens (2)

Als ervaren grafkunstenaar combineer ik vaak (handgemaakt) glas met RVS 316, corten staal en/of steen. Samen met de nabestaanden zorg ik voor een uniek bijzonder en persoonlijk glazen gedenkplaat of grafsteen van glas eventueel in combinatie met een ander materiaal als bijv. RVS of geroest corten staal.

Zoals al eerder gezegd kan en wil ik ontwerpen voor glazen grafstenen – grafkunst maar één keer maken.Ieder Grafmonument glas dat ik ontwerp en maak is uniek en éénmalig. Elk mens is tenslotte ook uniek en in mijn ogen zou elk grafmonument dat daarom ook moeten zijn. Bekijkt u de voorbeelden van unieke glazen grafstenen en grafmonumenten van glas hierboven.

We kunnen deze glazen grafmonumenten natuurlijk wel gebruiken als inspiratie voor een nieuwe en unieke gedenksteen in glas. Heeft u misschien al een globaal idee gevormd over hoe de glazen grafsteen eruit moet komen te zien? Gaat u dan met mij vrijblijvend in gesprek.

Wees nauw betrokken bij de ontwikkeling van glazen grafmonument of grafsteen glas

Elke glazen grafsteen en gedenksteen glas maak ik in eigen beheer. U bent welkom bij de uitvoering er van. Regelmatig nodig ik nabestaanden uit om te komen kijken. Dan kan soms spectaculair zijn; bijvoorbeeld als we van vloeibaar glas bijzondere vormen gaan blazen of gieten. Door met eigen ogen te zien hoe het glazen grafmonument of grafsteen van glas vordert, groeit u als het ware een beetje mee in de vervaardiging van het unieke ontwerp.

Exclusieve Glazen Grafsteen, Glazen Grafmonumenten en gedenktekens (3)

Sommige nabestaanden vertellen me dat ze deze manier van werken erg prettig vinden. Het kan helpen als een stukje rouwverwerking. Waar u enerzijds nog bezig bent met het mentaal afscheid nemen van uw overleden dierbare, wordt anderzijds een compleet nieuw en uniek glazen grafmonument en gedenkteken voor deze bijzondere persoon gerealiseerd. Hierdoor ontstaat er geen leegte, maar ontwikkelen we samen een mooie, persoonlijke gedenkplek voor de overledene. Een unieke gedenkplek waar u altijd heen kunt gaan.

Is de glazen grafsteen bijna klaar dan nodig ik u uit om in de werkplaats naar het eindresultaat te komen kijken. Als het werk volledig naar uw zin is is de glazen gedenkplaat klaar om geplaatst te worden.

(Video) Overkamp Gedenktekens | Grafmonumenten | | Grafstenen | Voorbeelden

Bij het plaatsen van glazen grafmonumenten bent u van harte welkom. Ik nodig u dan uit om aanwezig te zijn als we de glazen grafsteen eventueel samen op het graf zetten. Ik hoor vaak dat nabestaanden dit erg op prijs tellen en dat het extra vertrouwd en persoonlijk voelt.

Kies voor een passende bewerking van glazen grafmonumenten

Een glazen grafsteen kan op verschillende manieren bewerkt worden. Ik kan het glas:

 • Graveren
 • Knabbelen
 • Mat maken
 • Zandstralen
 • Van een afdruk voorzien
 • Kleuren met kleurpoeders (emailleren)
 • Fusen (glasfusion)
 • Glasblazen
 • Gieten
 • Smeltstructuren geven
 • Afdrukken in het glas maken
Exclusieve Glazen Grafsteen, Glazen Grafmonumenten en gedenktekens (4)

Kiest u er voor om het glas te graveren? Dan kan een afbeelding of foto gedetailleerd op het glas gelaserd worden. Als u het glas laat knabbelen of brokkelen (aan de zijkanten), dan wordt het geheel wat minder strak. Overweegt u de glazen grafsteen mat te maken? Dit kan aan de voor- of achterzijde gebeuren. Het glas zal hierdoor ondoorzichtig worden. Uiteraard kunnen we een inscriptie of afbeelding hierbij uitsparen. Die uitsparing zal transparant blijven. Andersom is dit uiteraard ook mogelijk.

Exclusieve Glazen Grafsteen, Glazen Grafmonumenten en gedenktekens (5) lief portretje in glas gelaserd

Door te kiezen voor zandstralen of glasparelen, kunnen we elk gewenst figuur in het glas aanbrengen. Een afdruk in het glazen grafmonument realiseren we door het glas te verhitten en te smelten. We kunnen er dan een afdruk in plaatsen van bijvoorbeeld een handje, een hartje of schelpjes. De laatste mogelijkheid die ik hier wil noemen, is glas fusion. Hierbij worden meerdere kleuren en vormen glas tot één geheel versmolten. Dat levert prachtige kleurrijke glazen grafmonumenten op.

Exclusieve Glazen Grafsteen, Glazen Grafmonumenten en gedenktekens (6)

Een glazen grafsteen of gedenksteen in glas laten maken

Een persoonlijke glazen grafsteen of een unieke gedenksteen in glas kan behoorlijk wat emoties teweeg brengen. Het geeft immers uiterst zorgvuldig weer welke gevoelens en herinneringen de overledene heeft nagelaten. Met een standaard glazen grafsteen lukt dit een stuk minder.

Hoe gaat het in zijn werk?

Allereerst maak ik natuurlijk graag kennis met u. In een vrijblijvend gesprek hoor ik graag uw verhaal (u vertelt alleen wat u kwijt wilt), herinneringen en wensen. Misschien heeft u zelf al ideeën? Voor dit gesprek neem ik alle tijd. Als het u het gevoel heeft dat het klikt tussen ons en dat u bij mij aan het juiste adres bent voor een glazen grafsteen of een ander materiaal ga ik aan het werk. Concreet vertaal ik uw wensen en ideeën in een serie kleine ontwerpen en schetsen.

Kleine ontwerpen van de glazen grafsteen

Als er een klik is ga ik een serie schetsen en ontwerpen maken. Dat doe ik kosteloos en vrijblijvend. U betaalt alleen als u met het ontwerp verder wilt.

(Video) Grafmonumenten - Benthuizen De Gedenkgroep BV

In de ontwerpen die ik als maquettes op schaal maak verwerk ik hetgeen we samen besproken hebben. Een week of zes na ons eerste gesprek nodig ik u uit om de maquettes en de schetsen te komen bekijken in mijn atelier.

Meestal zijn er twee of drie ontwerpen die het meest aanspreken. Vaak ontstaat er uiteindelijk weer een nieuw ontwerp waarin elementen van de eerste favoriete ontwerpen verwerkt zijn.

Als het aangepast ontwerp voor de glazen grafsteen voor uw geliefde of dierbare helemaal bevalt komt de volgende stap.

Model op ware grootte

Met het proefmodel op ware grootte kunt u zien of de glazen grafsteen de juiste verhoudingen en afmetingen heeft. Of de tekst de juiste grootte heeft en op de juiste plaatst staat. In dit stadium kunnen we nog volop wijzigingen aanbrengen. Als dit proefmodel na eventuele aanpassingen helemaal akkoord is begin ik aan het definitieve werk in het uiteindelijke materiaal. Dat materiaal kan bijvoorbeeld RVS, glas, geroest staal of steen zijn.

Het maken van de glazen grafsteen

De glazen grafsteen voer ik in eigen beheer uit. U kunt langs komen om de vorderingen te bekijken. Iedere keer als er een stap gezet moet worden (bijv. de tekst graveren, toevoegingen positioneren etc.) nodig ik u uit om mee te kijken of als u dat wilt om mee te helpen.

Exclusieve Glazen Grafsteen, Glazen Grafmonumenten en gedenktekens (7)

Ik zorg er voor dat alles volgens onze afspraken en uw wensen gebeurt. Aan stress, haastwerk en grote stappen snel thuis heb ik een hekel. Doe ik niet aan. Ik zeg altijd: je kunt het maar 1x goed doen. En als daar meer tijd voor nodig is dan is dat maar zo.

Immers het grafmonument van glas is bedoeld om lange tijd te blijven staan en dan moet het wel goed zijn. Deze manier van werken is volgens veel nabestaanden prettig. Ze vertellen me dat het helpt om te wennen dat er een grafmonument van glas aankomt. De overgang van een leeg graf naar een mooie gedenkplek is zo minder groot. Veel nabestaanden vertellen me ook dat als het monument eenmaal geplaatst is er een nieuwe fase aanbreekt.

Als de glazen grafsteen of het glazen gedenkteken zo goed als klaar is kunt u nog een keertje in de werkplaats komen kijken of alles volgens afspraak is gedaan. En als u tevreden bent maken we een afspraak om (samen) het familiegraf te plaatsen

(Video) Veluwehof Natuursteen Grafstenen Grafmonumenten Voorthuizen Barneveld

Grafmonument van glas op het graf plaatsen

Graag nodig ik u uit om bij het plaatsen van de glazen grafsteen of het grafmonument van glas aanwezig te zijn. In veel gevallen willen nabestaanden graag meehelpen. Dat kan in de meestal ook. Soms dragen nabestaanden het grafmonument van glas zelf naar het graf. Het plaatsen is een emotioneel moment, maar tegelijkertijd is er veel te doen. Vaak hoor ik achteraf van nabestaanden dat ze heel blij zijn dat ze er bij waren en mee konden helpen.

Exclusieve Glazen Grafsteen, Glazen Grafmonumenten en gedenktekens (8)

Fotoboekje

Na de plaatsing ontvangt u ongeveer een maand later een mooi en persoonlijk fotoboekje. Daarin staan schetsen, foto’s en teksten over het tot stand komen van het grafmonument van glas. Het hele proces van de allereerste schetsen tot en met het (gezamenlijk) plaatsen op de begraafplaats is er in beschreven.

Exclusieve Glazen Grafsteen, Glazen Grafmonumenten en gedenktekens (9)boekje met foto’s glazen grafmonument

Memorabel: mogelijkheden in glazen grafmonumenten

Als grafkunstenaar maak ik grafmonument van onder andere glas, RVS en cortenstaal. Voor een graf wordt vaak RVS in combinatie met glas gekozen. De combinatie van deze twee materialen is mooi. Het glas licht, kwetsbaar en kleurrijk en het RVS stralend, strak en sterk. Vooral gekleurd glas wordt vaak gebruikt in grafmonumenten voor kinderen, maar ook volwassenen. RVS wordt ook meestal gekozen vanwege de gladde en strakke uitstraling. Waar u ook voor kiest, er ontstaat altijd een unieke glazen grafsteen. Zowel qua materiaal, vorm en afmeting.

Kennismaken?

Graag maak ik vrijblijvend kennis met u. Ik luister dan aandachtig naar uw verhaal en wensen. Als u het gevoel heeft dat ik de aangewezen persoon ben die de glazen grafsteen voor uw geliefde mag ontwerpen, maak ik graag vrijblijvend een aantal schetsen en ontwerpen.

Maar ook als u nu nog geen ideeën heeft hoe de glazen gedenkplaat voor uw geliefde eruit moet komen te zien denk ik graag met u mee! Ideeën en suggesties volop. Kijkt u ook eens rond op deze website voor inspiratie.

Voor een vrijblijvend gesprek over glazen grafmonumenten of een glazen grafsteen kunt u mij bellen op06-49351338. Of stuureen e-mail naarinfo@memorabel.nl.

Ik hoor graag van u!

(Video) Een foto op een grafsteen

Exclusieve Glazen Grafsteen, Glazen Grafmonumenten en gedenktekens (10)

Videos

1. Glas in gedenktekens: Glas & Belettering
(Den Hollandsche Gedenktekens)
2. Het graveren van een grafsteen.
(Troupin Natuursteen)
3. Teksten voor een grafmonument
(Den Hollandsche Gedenktekens)
4. Het vervangen van een oude grafsteen.
(Troupin Natuursteen)
5. Den Hollandsche Gedenktekens - Grafmonumententuin
(Den Hollandsche Gedenktekens)
6. Uniek grafsteen van Grafkunsten
(Frans Filius)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated: 08/05/2023

Views: 5885

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.